Letselschadeadvocaat voor Verkeersongeval buitenland gezocht?

 

Ongeluk in het buitenland?

Houdt u vakantie in het buitenland of reist u veel in het buitenland dan is het van belang om te weten dat u bij uw eigen belangenbehartiger, de letselschadeadvocaat, terecht kunt.

Heeft u immers een verkeersongeval in het buitenland (ongeacht of dat België,Traffic accident and to drivers fighting Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk of een ander EU land is) dan bestaat er binnen de EU een regeling die aangeeft dat de buitenlandse aansprakelijkheidsverzekeraar een Nederlands schaderegelingsbureau moet inschakelen als het slachtoffer in Nederland woont.

Met de Brexit in gedachten kan dit als een van de voordelen van het EU recht genoemd worden. De gedachte is dat op deze manier de schade die u als slachtoffer leidt makkelijk kan worden geregeld in het thuisland van het slachtoffer, in zijn eigen taal en met zijn eigen letselschadeadvocaat.

Tips verkeersongeval buitenland:

Denk u er wel aan om bij een ongeval in het buitenland en dan met name natuurlijk bij een verkeersongeval een Europees schadeformulier volledig in te vullen, samen met de wederpartij. Onderteken het schadeformulier alleen als u het volledig eens bent met de ongevalstoedracht. Maak vervolgens foto’s van het ongeval, van de verkeersdeelnemers betrokken bij het ongeval, zoals vrachtwagens / auto’s / fietsers enz. nog voordat de auto’s weggesleept zijn en de ongevalssituatie niet meer te documenteren valt. Maak overigens niet alleen foto’s van de ongevalssituatie, maar ook en dat is belangrijk, van de volledige verkeerssituatie, het kruispunt / splitsing / rotonde, de verkeersborden, stoplichten enz. zodat u later alles goed kunt uitleggen en het bewijs kunt leveren.

Is dit alles niet mogelijk doordat u te zwaar gewond bent geraakt dan is de kans groot dat er politie bij het ongeval aanwezig is geweest en kunnen wij het proces- verbaal van politie opvragen.

Schakel de eigen deskundig letselschadeadvocaat in:

Maak dus gebruik van uw mogelijkheid om een eigen deskundig letselschadeadvocaat in te schakelen en neem contact met ons op. Wij helpen u graag met het verhalen van uw schade op de aansprakelijke bestuurder. Wij helpen u graag waarbij het, het makkelijkst is indien u contact met ons opneemt via het contactformulier. Wij zullen dan binnen 24 uur vrijblijvend contact met u opnemen.

Zoals op deze website aangegeven (onder kosten) kunnen wij u meestal kosteloos bijstaan en zonder meer is het eerste gesprek bij ons op kantoor of bij u thuis vrijblijvend en kosteloos.

Rest mij nog u een fijne vakantie of een rustige buitenlandse reis te wensen.