Oorzaken letselschades


Letselschadeadvocaat voor Verkeersongevallen gezocht?


Een verkeersongeval kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Afgezien van de gewone ongevallen waarbij kwetsuren en breuken het gevolg zijn is het meest bekende gevolg wel het whiplash letsel. Dit letsel vindt vaak plaats bij de bestuurders en inzittenden in de auto.

Letselschadeadvocaat voor Arbeidsongevallen gezocht?


Op het werk vinden vaak de meeste ongevallen plaats. Vaak hoor je over ongevallen die bij bouwvakkers op de bouw gebeuren waarbij het vaak betreft valpartijen van steigers, vallende stenen, val van dak, van ladder, het struikelen over kabels, gereedschap, gladde ondergrond enz., Een arbeidsongeval kan ook samenvallen met een verkeersongeval als meerdere werknemers bijvoorbeeld in een personenbusje vervoerd worden dat een ongeval krijgt. Ook vinden veel ongevallen met machines plaats, (landbouw)voertuigen, heftrucks, knipscharen, zagen etc. zijn vaak in het nieuws. Deze ongevallen zijn meestal het gevolg van onveilige werksituaties.

Letselschade advocaat voor letsel door dieren?


Dieren hebben een eigen energie en die is vaak een bron voor aansprakelijkheden. De eigenaar van een dier of degene die de macht heeft over het dier (denk bijvoorbeeld aan degene die de hond van een ander uitlaat) is vaak aansprakelijk voor het letsel dat door het dier wordt toegebracht aan personen of de schade aan goederen.

Letselschadeadvocaat voor geweldsdelicten gezocht?


Geweldsdelict: Bij geweldsdelicten denk je vooral aan mishandelingen, van hoofdletsel tot littekens in het aangezicht, van messteken tot beenbreuken, maar er kan ook gedacht worden aan overvallen en soms zelfs verkeersongevallen waarbij iemand geestelijk of lichamelijk letsel wordt aangedaan.

Letselschadeadvocaat voor letsel door sport en spel gezocht?


Letsel bij sporten komt vaak voor. In het algemeen is er veelal sprake van een eenzijdig letsel, zoals bijvoorbeeld de hardrenner die een gescheurde pees oploopt, de mountainbiker die in het bos valt enz.