gratis_eerste_letselschadeadviesUw advocaat in letselschadezaken:
Leunseweg 6a, 5802 CH Venray
en J.L. van Rijweg 68, 2713 JA Zoetermeer
Bel vrijblijvend ons centrale nummer:
Bel vrijblijvend: 0478 – 52 10 70

Letselschadeadvocaat voor Verkeersongevallen gezocht?

Een verkeersongeval kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Afgezien van de gewone ongevallen waarbij kwetsuren en breuken het gevolg zijn is het meest bekende gevolg wel het whiplash letsel. Dit letsel vindt vaak plaats bij de bestuurders en inzittenden in de auto.

Whiplash door achteroprijding of aanrijding:

Door de botsing, zoals bijvoorbeeld een kop- staartbotsing of een achter op rijding, wordt het lichaam heen en weer geslingerd in de stoel waardoor het hoofd een zogenaamde zweepslag maakt en schade aan de halswervelkolom het gevolg is. De gevolgen kunnen aanzienlijk en langdurend zijn zoals concentratieverlies, misselijkheid, hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid enz..

Andere verkeersongevallen:

Verkeersongevallen zijn vaak het gevolg van niet oplettendheid van bestuurders dan wel het niet verlenen van voorrang of gewoonweg roekeloosheid. Zij ontstaan tussen auto’s onderling, auto’s en fietsers of door vrachtauto’s of bestelauto’s, Traffic accident and to drivers fightingbijvoorbeeld door de beruchte dode hoek, de laagstaande zon of door telefoneren achter het stuur. Hierbij zijn vooral ook de bestelauto’s berucht. Tussen 2007 en 2009 vonden er gemiddeld 628 ongevallen met bestelauto’s per jaar plaats als gevolg van achteruitrijden of de dode hoek waarvan ook nog eens de helft van de ongevallen binnen de bebouwde kom plaatsvindt en dus vaak voetgangers en fietsers het slachtoffer zijn.

Ook eenvoudigere “verkeersongelukken” kunnen plaatsvinden zoals de valpartijen als gevolg van het struikelen over een opstaande of loszittende stoeptegel, fietsers (of auto’s) die voetgangers omver rijden, auto’s die een ongeval krijgen als gevolg van gaten in de weg enz..

Schade / hoogte van letselschade:

Naarmate de gevolgen langer duren zal de schade ook groter worden. Immers zal arbeidsongeschiktheid, terugval in inkomen en verlies van toekomstperspectief het gevolg zijn.

Indien de dader van het verkeersongeval niet bekend is, bijv. bij een aanrijding waarbij de dader doorrijdt dan kan toch de schade verhaald worden. In dat geval kan het schadefonds uitkomst bieden.

Ongeval in het buitenland:

Bij een verkeersongeval in het buitenland kunt u bij uw eigen belangenbehartiger, de letselschadeadvocaat, terecht voor juridische hulp. Lees hierover meer op de pagina “verkeersongeval buitenland“.

Aansprakelijkstelling:

Het aanspreken van en onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen is een vak apart. Wij helpen u graag waarbij het, het makkelijkst is indien u contact met ons opneemt via het contactformulier. Wij zullen dan binnen 24 uur bellen.
Voor de kosten van onze inschakeling zie verder op onze website (onder kosten).