gratis_eerste_letselschadeadviesUw advocaat in letselschadezaken:
Leunseweg 6a, 5802 CH Venray
en J.L. van Rijweg 68, 2713 JA Zoetermeer
Bel vrijblijvend ons centrale nummer:
Bel vrijblijvend: 0478 – 52 10 70

Juridische hulp voor letselschade bij Verkeersongevallen gezocht?

Een verkeersongeval kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Het meest bekende gevolg is natuurlijk het whiplash letsel. Maar ook beenbreuken, armbreuken, hoofdletsel enz komen veel voor. Whiplashletsel komt vaak voor bij de bestuurders en inzittenden van de auto. Het andere letsel komt vaak voor bij de andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers die aangereden worden.

Whiplash door achteroprijding of aanrijding:

Door een verkeersongeval, zoals bijvoorbeeld een kop- staartbotsing of een achter op rijding, wordt het lichaam heen en weer geslingerd in de stoel waardoor het hoofd een slingerbeweging maakt en waardoor schade aan de halswervelkolom het gevolg is. De gevolgen kunnen aanzienlijk en langdurend zijn zoals concentratieverlies, misselijkheid, hoofdpijn, nekpijn, vermoeidheid enz..

Andere verkeersongevallen:

Verkeersongevallen zijn vaak het gevolg van niet oplettendheid van bestuurders dan wel het niet verlenen van voorrang of gewoonweg roekeloosheid. Zij ontstaan tussen auto’s onderling, auto’s en fietsers Traffic accident and to drivers fightingof door vrachtauto’s of bestelauto’s. Vaak zijn het dus ook voetgangers en fietsers die het slachtoffer van verkeersongevallen worden.

Ook eenvoudigere “verkeersongelukken” kunnen plaatsvinden zoals de valpartijen als gevolg van het struikelen over een opstaande of loszittende stoeptegel, fietsers (of auto’s) die voetgangers omver rijden, auto’s die een ongeval krijgen als gevolg van gaten in de weg, fietsers die meer bezig zijn met hun telefoon dan met het verkeer enz..

Aansprakelijkheid:

Verzekeraars willen altijd proberen om onder uitkeringen uit te komen. Dit betekent dat de verzekeraars zich erop beroepen dat u te sterk en zonder noodzaak afremde, dat er sprake is van eigen schuld van het verkeersslachtoffer of andere juridische argumenten. Juist in die gevallen dient u de discussie aan te gaan met een jurist van een verzekeraar. Zelf heeft u dan ook de juridische bijstand van een jurist of advocaat nodig. Zonder eigen, deskundige, juridische hulp kunt u zich niet tegen de stellingen van de verzekeraar verweren.

Schade / hoogte van letselschade:

Naarmate de gevolgen langer duren zal de schade ook groter worden. Immers zal arbeidsongeschiktheid, terugval in inkomen en verlies van toekomstperspectief het gevolg zijn.

Ook dan heb je juridische hulp nodig. Bij een hogere schade zal de verzekeringsmaatschappij van de aansprakelijke persoon (vaak de automobilist) moeilijker gaan doen en zal goede juridische hulp van een jurist die deskundig is op het gebied van letselschades dan wel een advocaat nodig zijn.

Onbekende dader:

Indien de dader van het verkeersongeval niet bekend is, bijv. bij een aanrijding waarbij de dader doorrijdt dan kan toch de schade verhaald worden. In dat geval kunnen onze juristen aanvragen doen bij het schadefonds.

Ongeval met letselschade in het buitenland:

Bij een verkeersongeval in het buitenland kunt u bij uw eigen belangenbehartiger, de letselschadeadvocaat, terecht voor juridische hulp. Lees hierover meer op de pagina “verkeersongeval buitenland“.

Aansprakelijkstelling:

Het aanspreken van en onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen is een vak apart en echt werk voor juristen. Wij helpen u graag waarbij het, het makkelijkst is indien u contact met ons opneemt via het contactformulier voor juridische hulp bij verkeersongevallen. Onze juristen dan wel advocaten zullen dan binnen 24 uur bellen.
Voor de kosten van onze inschakeling zie verder op onze website (onder kosten).