gratis_eerste_letselschadeadviesUw advocaat in letselschadezaken:
Leunseweg 6a, 5802 CH Venray
en J.L. van Rijweg 68, 2713 JA Zoetermeer
Bel vrijblijvend ons centrale nummer:
Bel vrijblijvend: 0478 – 52 10 70

Juridische hulp bij letselschade in Gelderland gezocht?

Een ongeval kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Het meest bekende gevolg is natuurlijk het whiplash letsel. Maar ook beenbreuken, armbreuken, hoofdletsel enz komen veel voor. Whiplashletsel komt vaak voor bij de bestuurders en inzittenden van de auto. Het andere letsel komt vaak voor bij de andere weggebruikers zoals fietsers en voetgangers die aangereden worden.

Bedrijfsongeval / arbeidsziekte:

Letselschades kunnen door meer zaken dan een ontstaan zoals bijvoorbeeld als gevolg van een bedrijfsongeval. Berucht zijn de zaken waarbij met machines gewerkt wordt en mensen door een machine “gegrepen” worden. Veel ongelukken vinden plaats in de bouw. Mensen vallen van een stijger, krijgen vallende voorwerpen op hun hoofd of verrekken spieren door zwaar tillen van bijvoorbeeld zakken met cement. Arbeidsziektes zijn het meest prominent geworden door het werken met gevaarlijke stoffen zoals asbest, maar ook door het werken met verven of door veel stof in te ademen.

Zowel voor bedrijfsongevallen als ook voor arbeidsziektes geldt dat vaak normen zoals Arbonormen overtreden worden.

Aansprakelijkheid:

Verzekeraars willen altijd proberen om onder uitkeringen uit te komen. Dit betekent dat de verzekeraars zich erop beroepen dat u bijvoorbeeld te sterk en zonder noodzaak afremde, dat er sprake is van eigen schuld van het slachtoffer, ambulance-ziekenauto- IIdat er bij bedrijfsongevallen richtlijnen of aanwijzingen expres overtreden zijn en vele andere juridische argumenten.

Juist in die gevallen dient u ingewikkelde juridische discussies aan te gaan met een jurist van een verzekeraar. Denk maar eens aan de uitleg van een arbonorm, Heeft de werkgever wel of niet voldoende zijn zorgplicht in acht genomen, heeft hij voldoende gewaarschuwd enz. Zelf heeft u dan ook de juridische bijstand van een jurist of advocaat nodig. Zonder eigen, deskundige, juridische hulp kunt u zich niet tegen de stellingen van de verzekeraar verweren.

Schade / hoogte van letselschade:

Naarmate de gevolgen langer duren zal de schade ook groter worden. Immers zal arbeidsongeschiktheid, terugval in inkomen en verlies van toekomstperspectief het gevolg zijn. Dan gaat het om hoge bedragen. Rekent het gemis van 30% van het inkomen maar eens door tot een late leeftijd. Dan zie je het belang van de verzekeraar om juristen in te schakelen.

Ook dan bij de vaststelling van schade heb je juridische hulp in de omgeving Gelderland nodig. Naar mate dat de schade hoger gaat worden zal de verzekeringsmaatschappij moeilijker gaan doen en zal goede juridische hulp van een jurist die deskundig is op het gebied van letselschades dan wel een advocaat nodig zijn.

Ongeval in het buitenland:

Bij een verkeersongeval in het buitenland kunt u bij uw eigen belangenbehartiger, de letselschadeadvocaat, terecht voor juridische hulp. Lees hierover meer op de pagina “verkeersongeval buitenland“.

Aansprakelijkstelling:

Het aanspreken van en onderhandelen met verzekeraars is een vak apart en echt werk voor juristen. Wij helpen u graag waarbij het, het makkelijkst is indien u contact met ons opneemt via het contactformulier voor juridische hulp bij verkeersongevallen en arbeidsongevallen in gelderland. Onze juristen dan wel advocaten zullen dan binnen 24 uur bellen.
Voor de kosten van onze inschakeling en juridische hulp te Gelderland zie verder op onze website (onder kosten).