gratis_eerste_letselschadeadviesUw advocaat in letselschadezaken:
Mr. Rob Julicher van Julicher & Meijer Advocaten
Leunseweg 6a, 5802 CH Venray
Bel vrijblijvend ons centrale nummer:
Bel vrijblijvend: 0478 – 52 10 70

Juridische hulp bij letselschade gezocht?

 

Juridische hulp door een letselschade advocaat is noodzakelijk voor een goede behandeling van uw letselschadezaak.

 

De juridische hulp is meestal gratis voor u omdat de aansprakelijke partij de kosten betaalt.

 

Gevolgen van een ongeval:

Een ongeval kan grote gevolgen hebben voor de slachtoffers. Uiteraard zijn er de lichamelijke gevolgen, zoals bijvoorbeeld de whiplash, de beenbreuken, armbreuken, het hoofdletsel. Maar even belangrijk is het dat u een vergoeding krijgt voor het inkomen dat u mist, voor de rekeningen van ziekenhuis, fysiotherapeut en natuurlijk het eigen risico van de zorgverzekering. Kortom dat u de tijd krijgt om aan uw gezondheid te werken.

De meeste letselschades ontstaan door verkeersongevallen, bedijfsongevallen en ongevallen waarbij dieren betrokken zijn (hondenbeet, val van paard). Bij de bedrijfsongevallen zijn berucht de letselschadezaken waarbij met machines gewerkt wordt en mensen door een machine “gegrepen” worden.
Ook in de bouw vinden veel ongevallen plaats. Mensen vallen van een stijger, krijgen vallende voorwerpen op hun hoofd of verrekken spieren door zwaar tillen van bijvoorbeeld zakken met cement.
Arbeidsziektes zijn het meest prominent geworden door het werken met gevaarlijke stoffen zoals asbest, maar ook door het werken met verven of door veel stof in te ademen.

Zowel voor bedrijfsongevallen als ook voor arbeidsziektes geldt dat vaak normen zoals Arbonormen overtreden worden.

Aansprakelijkheid:

Verzekeraars willen altijd proberen om onder uitkeringen uit te komen. Dit betekent dat de verzekeraars zich erop beroepen dat u bijvoorbeeld te sterk en zonder noodzaak afremde, dat er sprake is van eigen schuld van het slachtoffer, ambulance-ziekenauto- IIdat er bij bedrijfsongevallen richtlijnen of aanwijzingen opzettelijk en doelbewust overtreden zijn door de werknemer zelf en vele andere juridische argumenten.

Juist in die gevallen dient u een juridische discussies aan te gaan met een jurist van een verzekeraar. Denk maar eens aan de uitleg van een arbonorm, Heeft de werkgever wel of niet voldoende zijn zorgplicht in acht genomen, heeft hij voldoende gewaarschuwd enz. Zelf heeft u dan ook de juridische bijstand van een letselschade advocaat nodig. Zonder eigen, deskundige, juridische hulp kunt u zich niet tegen de stellingen van de verzekeraar verweren.

Schade / hoogte van letselschade:

Naarmate de gevolgen langer duren zal de schade ook groter worden. Immers zal arbeidsongeschiktheid, terugval in inkomen en verlies van toekomstperspectief het gevolg zijn. Dan gaat het om hoge bedragen. Rekent het gemis van 30% van het inkomen maar eens door tot een late leeftijd. Dan wordt het belang van de verzekeraar om juristen in te schakelen overduidelijk.

Ook bij de vaststelling van schade is juridische hulp nodig. Naar mate dat de schade hoger gaat worden zal de verzekeringsmaatschappij moeilijker gaan doen en zal goede juridische hulp van een jurist die deskundig is op het gebied van letselschades dan wel een advocaat nodig zijn.

Ongeval in het buitenland:

Bij een verkeersongeval in het buitenland kunt u bij uw eigen belangenbehartiger, de letselschadeadvocaat, terecht voor juridische hulp. Lees hierover meer op de pagina “verkeersongeval buitenland“.

Aansprakelijkstelling:

Het aanspreken van en onderhandelen met verzekeraars is een vak apart en echt werk voor letselschadeadvocaten die de juridisch juiste formulering weten te vinden. Wij helpen u graag. Bel direct met 0478 – 52 10 70 of neem contact met ons op via het contactformulier.