Stap 2. Het aansprakelijk stellen van de wederpartij / verzekeringsmaatschappij.

 

Na het eerste contact en het intake gesprek volgt de aansprakelijk stelling:

De volgende stap is het aansprakelijk stellen van de dader van het ongeval of zijn verzekeringsmaatschappij. Hierbij is het belangrijk om te weten wie de aansprakelijke partij is zodat de juiste partij aansprakelijk gesteld wordt.

In het geval van een verkeersongeval met een auto kan bijvoorbeeld ook de verzekeringsmaatschappij van de dader rechtstreeks aansprakelijk gesteld worden.

In sommige gevallen kan er sprake zijn van eigen schuld aan de zijde van het slachtoffer van het ongeval, dit leidt tot een vermindering van de vergoedingsplicht van de veroorzaker van het ongeval.

In sommige gevallen wordt het slachtoffer bijzonder beschermd zoals bijvoorbeeld een fietser.

In sommige gevallen, denk maar eens aan arbeidsongevallen is het niet duidelijk wie nu de werkgever was (welke B.V.?), wie de aansprakelijke partij is, de aannemer van de werkzaamheden of de onderaannemer, de eigenaar van de hond of degene die hem uit liet enz. enz. enz.? Hier zal duidelijkheid in moeten komen als men daadwerkelijk aansprakelijk gaat stellen.

Ook wanneer u zelf schuldig bent aan het veroorzaken van een ongeval met een auto of aansprakelijk gesteld wordt voor een ander feit, kunt u contact met ons opnemen zodat wij kunnen bespreken wat wij voor u kunnen doen.

 

Bel ons:

Bel ons voor deskundige hulp door een letselschade advocaat, daarom op telefoonnummer: 0478 – 52 10 70. Ons kantoor is gevestigd te Venray, vlak bij Venlo, Horst, Deurne en Boxmeer op de grens tussen Limburg en Brabant.

Voor de volgende stap in de letselschadebehandeling, klik hier